Channel Zero


Vanaf de trappen van internetbedrijf Mediamatic aan de Prins Hendrikkade wordt een avond en nacht live TV gekeken, uitgezonden op SALTO. Het is een service aan de tv-kijkers die een reclameblok in hun programma uit moeten zitten. Channel Zero is het vangnet. Aan het einde van elk reclameblok wordt er geroepen dat men moet terugschakelen. Channel Zero is het tv-kanaal dat de kijkers wegstuurt.

Er staat een muur televisies opgestapeld en voor de trap op 2 Chesterfields en op de traptreden zitten tv-kijkers. De kijkers op de trap hebben ieder hun eigen televisie meegebracht en houden een kanaal in de gaten. Als er iets gebeurt, zoals het begin van een programma of het einde van een reclameblok dan roepen ze dat naar de kijkers in de Chesterfields. Ze geven af en toe ook samenvattingen van wat er gebeurt is en geven tips over wat komen gaat.

De regel is: elk programmabegin of einde van een reclameblok moet aangekondigd worden!

Ondertussen wordt er naar hartelust gezapt, gekletst en worden er allerlei beelden gemengd:


Onder de kijkers zijn onder andere twee filmfans met encyclopedische kennis, een Buffy fan, een soapfan, twee nieuwsjunks, een nerd met internetverbinding en nog een allegaartje aan vrienden en kennissen. Iedereen kent elkaar.

Channel Zero voldoet aan alle regels van het TV-Dogma: